Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Avusturya adına Eurovision'a katılan Conchita Wurst farklı dış görünüşüyle dikkatleri üzerine çekti. Wurst, topuklu ayakkabılarıyla, uzun kirpikleriyle ve sakallarıyla hem feminen hem de maskülen çizgisiyle görenleri şaşkına uğrattı. Eşcinseller tarafından yoğun bir ilgiyle takip edilen Conchita Wurst için Eurovision uluslararası kariyerinde önemli bir yere sahip.
 
Fakat Wurst'un katılımı Avrupa'daki görüşleri de ikiye ayırdı. Belarus, Ermenistan ve Rusya'dan tepkiler gecikmedi. Hükümetler "eşcinsel propagandasını" yasaklayan bir yasa altında Wurst'un yayından kaldırılması için dilekçede bulundu. 

Ermenistan Eurovision yarışmacısı Aram Sargsyan "Wurst'un yaşam tarzı doğal değildir ve bir cinsiyeti seçmesi gerekir" tepkisini verdi. Bunun üzerine Wurst "Ben ona bir kadın olmak istemediğimi söyledim. Ben dışarıda çalışan bir kraliçe, evde ise tembel bir oğlanım" diyerek karşı çıktı. 

Wurst, Reuters’a verdiği bir söyleşide de “Sakallarım, kim olduğum ve nasıl göründüğümden bağımsız olarak istediğim her şeyi başarabileceğime dair bir beyandır.” diye konuşmuştu.