Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ülkelerinin bazılarında görülen zayıflığın güvenli varlıklara talebi artırması ile yen, üç aydan uzun bir sürenin ilk arka arkaya kazancına ilerliyor.

Dolar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD'nin sağlıklı bir ekonomi için daha yolu olduğunu söylemesi ile, iki aya yakın bir sürenin en düşüğüne yakın işlem görüyor. Euro Bölgesi'nde büyümenin ekonomist tahminlerinin altında kalması sonrasında Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvikleri genişleteceği söylentilerinin artması ile euro, yen karşısında üst üste ikinci haftalık düşüşe ilerliyor. Hindistan rupisi ülkede seçim sonuçlarının bugün kesin kazananı göstermesinin beklenmesi ile değer kazandı.

Sidney'de bulunan Rochford Capital yöneticisi Derek Mumford, "Önümüzdeki birkaç ayda güveni olumsuz etkileyebilecek sorunlar mevcut ve bu durumdan en büyük faydayı yen sağlayacak. ABD doları hakkında biraz endişeliyim. Aşağı yönlü bazı seviyeler kırılabilir ve daha fazla satış yaşanabilir" yorumunu yaptı.

Yen dolar karşısında yüzde 0.1 yükselerek Londra saati ile 06:57'de 101.52 seviyesine gelirken, dün 101.32 ile 19 Mart'tan bu yana en yükseğe ulaşmıştı. Yen euro karşısında ise dünkü 27 Şubat'tan bu yana en yüksek seviye olan 138.98'e kadar güçlenişin ardından, bugün 139.26 düzeyinde. Euro dolar karşısında büyük bir değişiklik yaşamayarak 1.3713'ten işlem görürken, dün 1.3648 ile 27 Şubat'tan bu yana en düşüğe geriledi.