Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro yen karşısında, Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkililerinin bugün Frankfurt ve Helsinki'deki konuşmalarının ardından, önümüzdeki ay para politikasının gevşeyeceği iddialarıyla, son üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

Avustralya doları, merkez bankasının rekor seviyede düşük olan faiz oranlarını sürdüreceği sinyalinin talebi artırması üzerine, ABD doları karşısında son iki haftanın en düşük seviyesine indi. Avustralya doları ayrıca, merkez bankasının Mayıs toplantısının tutanaklarında, iş gücü piyasalarında uzun vadeli aşırı kapasite öngörülmesiyle, 16 önemli para biriminin 15'İ karşısında değer kaybetti. Bank of Japan, bugün iki gün sürecek toplantısına başladı. Yeni Zelanda doları son 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

ABD doları karşısında yüzde 0.7 değer kaybeden Avustralya doları, 5 Mayıs'tan bu yana kaydedilen en düşük seviye olan 92.58 senti gördükten sonra, New York saatiyle 7:14'te 92.65 dolardan işlem görüyor.

Euro yen karşısında yüzde 0.2 düşerek, 7 Şubat'tan bugüne en düşük seviye olan 138.55'e dokunduktan sonra, 138.83 yen oldu. Euro dolar karşısında ise yüzde 0.1 düşüşle 1.3697 oldu. Dolar yen karşısında dün, 5 Şubat'ta bu yana ulaştığı en düşük seviye olan 101.10'u görmesi sonrasında bugün yüzde 0.1 düşerek 101.36'dan işlem gördü.