Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de ilaç sektöründe faaliyet gösteren ve ''botoks'' üreticisi ABD'li Allergan şirketini almak için 45 milyar dolar teklif veren Kanadalı Valeant Eczacılık, teklifinin reddedilmesi üzerine teklifini 47 milyar dolara çıkardı.


Allergan'ı 1 ay önce 45 milyar dolar teklif ederek almak isteyen Valeant, teklifinin reddedilmesi üzerine, 12 Mayıs'ta rakama 1 milyar dolar ekledi. Kanada'nın Quebec eyaletine bağlı Laval kentinde kurulu Valeant, 46 milyar dolarlık teklifin de kabul görmemesi üzerine fiyatı 47 milyar dolara çıktı.


Piyasaya ve şirketlere yakın kaynakların yorumlarında, Allergan yetkililerinin 47 milyar dolarlık teklife de sıcak bakmadığı ileri sürülüyor. Öte yandan Allergan yönetiminin konuyu, gelecek aylarda düzenleyeceği bir referandumla şirket hissedarlarına sorması bekleniyor.


Bu arada Valeant'ın, Allergan'ı alması halinde üretimi Kanada'nın Quebec ve Manitoba eyaletlerindeki tesislerine taşıyacağı belirtiliyor. Valeant'tan yapılan açıklamada, şirket yetkililerinin 28 Mayıs'ta yeniden bir araya geleceği bildirildi.


Gelişen tıp teknolojisi sayesinde kullanım alanı giderek artan botoksun, dünya piyasa hacminin yıllık 200 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.