Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, hisselerdeki rallinin yatırımcıların risk işhatını artırması ve Çin'de imalat sanayi görünümünde gelişim gösteren veri sonrasında, yen karşısında yükseldi.

Japonya para birimi yen, Asya hisselerinin ABD hisselerindeki dünkü kazançları takip etmesi ile, 16 önemli para biriminin tamamı karşısında geriledi. Avustralya doları, ülkenin en büyük ticaret ortağı Çin'de imalat sanayi verisinin beklenmedik şekilde bu yılın en yükseğine gelmesi ile, üç haftanın en düşüğünden yükseldi. ABD doları ise 200 günlük hareket ortalaması olan kilit teknik seviyeden toparlandı.

Tokyo'da bulunan Money Square Japan Inc. kıdemli analistlerinden Nagayuki Yamagishi, "Çin'in yavaşlamasına yönelik endişeler hafifliyor ve risk isteksizliğinin azalması ile dolar toparlanıyor. Dolar-yen hisse piyasası ile sallanmaya devam ediyor. 100 yen seviyesinin aşağı yönlü kırılması riski oldukça azaldı" dedi.

ABD doları yen karşısında yüzde 0.3 yükselerek Londra saati ile 07:02'de 101.67 yen oldu. Dolar euro karşısında ise New York'ta yüzde 0.1 artmasının ardından yüzde 0.2 kazançla 1.3664 dolarda. Yen euro karşısında yüzde 0.1 kaybederek 138.91 düzeyinden işlem görüyor.