Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 13. Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada üretim ve istraf konularına dikkat çekti, "Dünyanın en pahalı markalarını satın alacak kadar, bu AVM'lerden alışveriş edebilecek kadar ürettik mi? Bu refahı hak ettik mi?" sorularını yöneltti.

Başbakan yardımcısı Ali Babacan, "Daha kazanmadan, hak etmeden, üretmeden farklı bir refah seviyesine  ulaşmaya çalışırsak hep beraber Türkiye'yi cidden büyük bir riske sürükleyebiliriz." açıklamasında bulundu.

"Bakıyoruz, Türkiye'de özellikle gayrimenkul piyasası çok hareketli. Bu da iyi bir şey." diyen Babacan "Ama bu İtanbul'a baktığınızda yapılan yeni lüks konutlara baktığınızda, lüks AVM'lere baktığınızda, gerçekten o konutlarda oturacak kadar ürettik mi? Dünyanın en pahalı markalarını satın alacak kadar, bu AVM'lerden alışveriş edebilecek kadar ürettik mi? Bu refahı hak ettik mi? Yoksa daha hak etmeden mi bu işleri yapıyoruz? Biraz bunlara dikkat etmemiz lazım. Onun için öncelikle üretim, sanayi, alınteri, bilek gücü... Bunlar çok çok önemli. " mesajı verdi.

Babacan mesajını şu ifade ile sürdürdü:

"Aksi halde güven var, finansman imkanları hazır. Borçlanayım harcayayım, borçlanayım araba ithal edelim, en lüks otomobillere binelim. Kendi ürettiğimiz otomobiller başka ülkelere satalım biz daha lüks araçlara binelim. Tabii bunlar sürdürülebilir trendler değil. Bizim, mutlaka bir verim, üretim ekonomisi olmamız gerekiyor. Bir israf ekonomisi asla olmamamız gerekiyor."