Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, ABD'de bugün açıklanacak olan ve düşüş beklenen Nisan ayı dayanıklı tüketim malı siparişleri verisi öncesinde, önemli para birimleri karşısında bir ayın zirvesinden geriledi.

Yen, Japonya merkez bankası Bank of Japan Başkanı Haruhiko Kuroda'nın yarın yapacağı konuşma öncesinde euro karşısında güçlendi. Euro, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin dün yaptığı konuşmada harekete geçmek için hazır olduklarının sinyalini vermesi sonrasında, dolar karşısında Ocak'tan bu yana en dik aylık düşüşe hazırlanıyor. Güney Afrika randı, ülkede büyüme verilerinde gayrısafi yurtiçi hasılanın ilk çeyrekte daraldığının görüleceği söylentileri ile son bir haftanın en zayıf seviyesinde.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi Londra saati ile 10:10'da yatay seyrediyordu. ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen endeks, 23 Mayıs'ta 1,012.43 puan ile 24 Nisan'dan bu yana en yükseğe çıktı.

Dolar yen karşısında dün 102.05 yen ile 15 Mayıs'tan bu yana en güçlü düzeye gelirken, bugün 101.87 düzeyinde. Euro dolar karşısında 1.3646 dolardan işlem görürken, Ocak'taki yüzde 1.9'luk kaybın ardından en büyük aylık düşüşe ilerliyor. Euro yen karşısında ise yüzde 0.1 düşüşle 138.99'dan işlem görüyor.