Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:46'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, beş günlük ralli ile Ocak 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından, GlaxoSmithKline Plc'ye cezai soruşturma açılması ile, bugün büyük bir değişiklik yaşamadı.

Glaxo soruşturma haberi sonrasında yüzde 1.6 gerilerken, Elekta AB, çeyrek dönem kâr verisinin beklentileri kaçırması ile son 3 aydaki en büyük gerilemesini kaydetti. Osram Licht AG, 2014 yılı için satış tahminini düşürmesi üzerine yüzde 6.5 düştü. Smith & Nephew Plc, Stryker Corp.'in şirket için bir teklifte bulunabileceği söylentisiyle yüzde 4.3 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.3'lük düşüşün ardından, yüzde 0.1'in altında gerileyerek 344.29 puandan kapandı. Endeks dün, üst üste beşinci işlem gününü de artışla tamamlayarak Nisan'dan bu yana en uzun kazanç periyodunu kaydetti. Endeks Mayıs ayı genelinde yükselişini yüzde 1.9'a taşıdı.

Mittelbrandenburgische Sparkasse'den Michael Kapler, "Yatırımcılar çok da yükseliş eğiliminde değil ve son artışta kanaat çok düşük. Fiyatlandırmalar çok yüksek ve hisseler artık ucuz değil" yorumunda bulundu.

(19:46'da güncellendi)