Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İsmini vermek istemeyen AMB yetkililerinden alınan bilgilere göre AMB başkanı Mario Draghi faiz oranlarını düşürme taahüdünü yineleyecek. Yarına kadar nihai bir karar verilmeyecek olsa da hem mevduat hem de gösterge faiz oranlarında 10 veya 15 baz puanlık indirimlerin gelmesi bekleniyor.

AMB uzun süredir Euro bölgesinin ağır toparlanma sürecini de sekteye uğratan düşük enflasyonla boğuşuyor. AMB yetkilileri daha önce aralarında şirketlere artan kredi arzına bağlı likidite enjeksiyonlarının da bulunduğu bir takım tedbirler vaat etmişlerdi.

İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) Borç Fonlama Taslağı'ndan yola çıkılarak geliştirilen bir program da masadaki seçenekler arasında. Bu plana göre AMB bankalara ödenmemiş borç portfolyolarının yüzde 5'i oranında fon sağlayacak.

AMB sözcüsü ise politika kararları ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Draghi faiz kararını yarın Frankfurt'ta yerel saatle 1.45'te açıklayacak. Draghi'nin açıklamadan 45 dakika sonra yapacağı basın toplantısında ise yeni makroekonomik tahminleri sunması ve standart olmayan tedbirleri duyurması bekleniyor.