Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'nde hizmet sektörü üç yıla yakın bir sürenin en güçlü seviyesine yükselirken, düşük enflasyon, zayıf büyüme ve rekor düzeye yakın işsizlik oranları ile mücadele eden Bölge'de istihdam oluşturulmasına yardımcı oldu.

Londra merkezli Markit Economics'in açıkladığı satın alma yöneticileri endeksi (PMI) geçtiğimiz ay 53.2'ye yükselirken, bir önceki ay 53.1 düzeyindeydi. Endeks 22 Mayıs'taki 53.5'lik öncü okumanın altında kaldı. 50'nin üzerindeki değerler genişlemeye işaret ederken, endeks üst üste 10. ayda da bu düzeyin üzerinde gerçekleşti. Bir imalat sanayi ve hizmet sektörü faaliyetleri göstergesi ise Nisan'daki 54 seviyesinden 53.5'e geriledi.

Nisan ayında kaydedilen, Avusturya'da yüzde 4.9, İspanya'da 25.1 olan, ve ortalama yüzde 11.7 düzeyinde kaydedilen yüksek oranlardaki işsizlik oranı, Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin yüzleştiği büyüme ve enflasyon sorunlarına ekleniyor.

Euro Bölgesi ilk çeyrekte yüzde 0.2 büyürken, Markit PMI verilerinin bu çeyrekte yüzde 0.5'lik büyüme oranına işaret ettiğini bildirdi.