Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mario Draghi'nin faizleri düşürme niyeti, euroyu küresel borçlanma maliyetlerindeki farklılıklardan yararlanmak isteyen yatırımcıların göz bebeği haline getirdi.

Geçen ay euro ile yapılan 44 potansiyel carry trade'in 36'sı para kazanırken, bu rakam ilk çeyrekte 21, yen ile yapılanlarda ise 26 seviyesindeydi. Euro geçen ay, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin daha fazla mali teşvik sağlamaya hazır olduklarını söylemesi ile,  9 gelişmiş ülke kurundan oluşan sepete karşı yüzde 1 değer kaybetti. Bu Mart 2013'teki yüzde 1.7'lik düşüşten bu yana en yüksek aylık kayıp oldu.

UBS AG ve Barclays Plcs gibi bankalar bu duruma, yatırımcılara euro satarak daha yüksek faiz oranları olan para birimlerini alacakları carry trade'leri yapmalarını tavsiye ederek karşılık verdiler. Daha zayıf bir euro, enflasyonu AMB'nin hedefi olan yüzde 2'ye çıkarmak isteyen Draghi'nin elini güçlendirecektir.

Barclays Singapur kur stratejisti Hamish Pepper, “Sadece fonlama maliyetleri düşük olan değil, daha da düşme potansiyeli olan kurlar arıyoruz. Şu anda bu kur euro” dedi.