Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çürük olarak nitelendirilen şirket borçlarının en çok rağbet gören tahvillere paket satışı, finansal sistemin daha güvenli hale getirilmesini amaçlayan düzenlemenin hayata geçirilmesi sonrasında, hiç olmadığı kadar ilerledi.

Royal Bank of Scotland Group Plc.'ye göre, ABD'de bu yıl Mayıs ayı sonuna kadar olan dönemde teminatlı borç yükümlülüklerinin (CLO) 46 milyar dolardan daha fazla bir kısmı elden çıkarıldı. 2013 yılındaki tutar ise 82 milyar dolar seviyesindeydi. JPMorgan Chase & Co., bu yıla dair beklentisini 100 milyar dolara kadar çıkartarak, 2014 yılında bu anlamda rekora ulaşılacağı yönündeki beklentiyi kuvvetlendirirken, Onex Corp. dün teminatlı kredi senetlerine yönelik faaliyetlerini artıracağını açıkladı.

Son kredi patlamasında tarihin en büyük borçlanarak satın alma dalgalarından birinin finansmanına yardımcı olan teminatlandırılmış borç senetlerinin elden çıkarılması yöntemi, 2014 yılının başlarında, bu fonların en büyük alıcıları olan bankalara yönelik risk alım limitleri getiren Volcker düzenlemesinin ardından bir düşüş yaşamıştı.