Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

En yüksek üçüncü yerel para birimi getirileri, TL'nin cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kırılgan olduğunu düşünerek dolar mevduatlarına rekor oranda yönelen yatırımcının ilgisini çekmeye yetmedi.

Dolar hesaplarındaki miktar 16 Mayıs'ta, Merkez Bankası Aralık 2012'de verileri yayınlamaya başladığından bu yana kaydedilen en yüksek miktar olan 82.6 milyara yükseldi. Bloomberg verilerine göre 10 yıllık tahvil faizinin getirisi yüzde 9.20'ye yükselerek gelişmekte olan piyasalarda Pakistan ve Brezilya'nın ardından 3. sırada yer aldı.

Lira volatilitesi, bu yılın en düşük seviyelerine ulaştığı geçen ayın ardından tekrar yükselişe geçti. Medley Global Advisors'dan Nigel Rendell'a göre ABD'nin getirsi yüzde 6.63 daha düşükken ve bu gibi zamanlarda mevduat sahiplerinin dolara yöneldiği gözlemleniyor.

Kıdemli analist Rendell 3 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada “Belirsizlik dönemlerinde yatırımcı elinde dolar tutuyor. Türkiye'de de son 12 ay oldukça çalkantılıydı ve belirsizlik sürecekmiş gibi gözüküyor” diye konuştu.