Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(15:00'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'in kredileri artırmak için ek teşvikler açıklaması ile ülke hisselerinde yaşanan ralli ile yükselerek 13 ayın zirvesine tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 yükselerek Londra saati ile 12:09'da 1,055.21 puan ile Mayıs 2013'ten bu yana en yüksek seviyesinde. Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Türkiye'de hisseler en az yüzde 0.3 yükseldi. LG Display Co., Macquarie Bank Ltd. tarafından hisse notunun artırılması ile Seul'de yüzde 6.4 yükseldi. Agricultural Bank of China Ltd. beş ayın zirvesine tırmanarak Hong Kong'taki bankacılarda yaşanan kazançları hızlandırdı. Rand yüzde 0.6 geriledi.

Çin Merkez Bankası dün, bazı bankaların tarımı ve küçük işletmeleri desteklemek adına zorunlu karşılıklarında yüzde 0.5 indirime gideceklerini duyurdu. Çin'de enflasyon bir yıl öncesine göre yüzde 2.5 artış kaydetti. Bloomberg anketine katılan ekonmistlerin medyan tahmini ise yüzde 2.4 artış yönündeydi.

Renaissance Capital Ltd. hisse analistlerinden Omair Ansari, "İyi gelen TÜFE Çin'de toparlanma düşüncesine yardımcı oluyor. Gelişen piyasalara yönelik risk iştahı da ilerleme gösteriyor. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi için değerlemeler çekici durumda" dedi.

(15:00'te güncellendi)