Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Musul Valisi Esil Nuceyfi, BloombergHT televizyonuna yaptığı açıklamada sadece Türk Konsolosluğu'na saldırıldığını belirtirken "Türkiye'den yardım istedik, ancak askeri yardım değil." açıklamasında bulundu

Bazı militanların Türk Konsolosluğu'na girdiğini doğrulayan Nuceyfi, "Türk Konsolosluğu'nda kaç kişi olduğunu bilmiyorum." dedi.

"Musul'un Işid'in eline geçmesi tüm bölge için tehdit oluşturur."diyen Nuceyfi, "Türkiye'den yardım bekliyoruz, ancak bu askeri yardım değil." açıklamasında bulundu.

"Türkiye'nin desteğini bekliyorum" diyen Nuceyfi, "Bu sadece Musul'un, Irak'ın sorunu değil. Türkiye'den yardım bekliyoruz ancak bu askeri yardım değil. Türk dışişleri bakanlığı ile bağlantıya geçeceğiz. Halkın Türkiye'ye bakışı başka, Türkiye'yi dost olarak görüyoruz." mesajı verdi.

İran ve Suriye'den de yardım talebinde bulunduklarını belirten Nuceyfi, "Musul'da çatışma olmadı, ordu her şeyi bırakıp şehri terk etti. Askeri liderler Musul'u mücadele etmeden terkettiler." bilgisini paylaştı.

Hhükümetin güçlerini kullanarak Musul'a su ve elektrik sağladıklarını belirten Nuceyfi, "Sivil halk için tehlike olduğunu düşünmüyoru. Halkı bu kavganın dışında tutmamız lazım. Musul'un şu anda yardıma ihtiyacı var. Şimdi gözleri Musul'a çevirme vakti." dedi.

Nuceyfi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmede ise insani yardımın istendiğini belirtti.