Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:00'te güncellendi)

Yen, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda'nın ekonominin ılımlı toparlanma sürecine devam etmesinin teşviklerin aynı şekilde süreceğine işaret ettiğini söylemesiyle, bu hafta kaydettiği kazançları azaltıyor.

Yen, BOJ'un tahvil alım programını değiştirmemesi ve ekonominin ılımlı toparlanma sürecine devam ettiğini bildirmesi ile, son 4 günde ilk kez geriledi. Sterlin, İngiltere Merkezi Bankası (BOE) Başkanı Mark Carey’nin İngiltere faiz oranlarının yatırımcıların beklentilerinden daha erken artacağını söylemesinin ardından 19 ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Güney Afrika randı 16 önemli para birimi karşısında, Fitch Ratings’in Güney Afrika kredi görünümünü, ülkenin büyüme görünümünün bozulmasını gerekçe göstererek negatife düşürmesiyle değer kaybına uğradı.

Milano’da bulunan UniCredit Bank AG kıdemli Döviz stratejistlerinden Roberto Mialich, “BOJ’un daha fazla likidite takviyesi yapmasının riskleri belli ve bu durum açıkça yenin lehine işlemiyor. Yen dolar karşısında, yılsonunda, büyük olasılıkla 105 ile 110 aralığında işlem görecek” yorumunda bulundu.

Bloomberg anketine katılan analist ve stratejistlerin tahmin medyanı, 4. çeyrekte 107 seviyesine gerileyeceği ve Mart ayı bitmeden 108 seviyesinde olacağı yönünde.

Yen dolar karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak Londra saati ile 10:07'da 101.88 yenden işlem görürken, haftalık bazda kazancını yüzde 0.6'ya kıstı. Yen euro karşısında düne göre yüzde 0.3 düşüşle 138.28 yene geriledi. Euro dolar karşısında yüzde 0.3 düşüş göstererek 1.3573 dolar oldu.

 

(14:00'te güncellendi)