Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(15:10'da güncellendi)

Fed'in faiz oranlarını bir süre daha düşük tutmaya devam edeceğini açıklaması sonrasında, gelişen piyasa hisseleri yükselişi ikinci güne taşıdı ve gelişen ülke para birimleri güçlendi. Rusya rublesi, Ukrayna’da ateşkes ilan edileceği beklentilerinin artmasıyla değer kazandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 yükselerek Londra saati ile 10:41'de 1,050.85 puan oldu. Dubai ve Türkiye’deki hisse senetleri en az yüzde 1.1 oranında ralli yaparken, Macaristan ve Güney Afrika’daki endeksler yüzde 0.6 ilerledi. OAO Gazprom, Rus hisselerinin 4 ayın en yüksek seviyeye ulaşmasına ve rublenin dolar karşısında yüzde 0.6 değerlenmesine öncülük etti. Bloomberg tarafından hareketleri izlenen 24 gelişen ülke para biriminden 23’ü yükseliş gösterdi.

Fed, ekonominin iyiye gittiğini söylerken, faiz oranlarının tahvil alım programı sona erdikten sonra uzun bir süre daha düşük kalacağı beklentisinde bulundu. JPMorgan Chase & Co. bugün yaptığı bir bildiride, gelişen piyasalar hisselerindeki boğa piyasasının yılın ikinci yarısında devam edeceği ve gelecek yılda gelirlerin hızlanacağı konusunda güven duyduklarını söyledi.

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 4.8 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 5.3 artış gösterirken, 15.2 kat değerleme kaydedildi.

(15:10'da güncellendi)