Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD), Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılımı ile "Yaza Merhaba" daveti ve "Yılın Ekonomi Başarı Ödülleri" töreni düzenledi. Törende, BloombergHT Yayın Koordinatörü Cüneyt Başaran ve BloombergHT sunucusu Açıl Sezen de ödül aldılar.

Cüneyt Başaran ve Açıl Sezen, Sabar Raporu adlı propgramları ile "Yılın TV Programı" ödülünü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'nın elinden aldılar. Başaran ve Sezen; Sabah Raporu programları ile birçok kurum, kuruluş ve dernek tarafından da olduğu gibi daha önce de EGD tarafından ödüllendirilmişlerdi.


Cüneyt Başaran duygularını "Yılın En İyi Tv Programı" ödülüne EGD, bizi ikinci defa layık gördü. Layık gören herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz." sözleri ile dile getirirken "BloombergHT TV, internet ve radyo olarak ekonominin nabzını tutmaya devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin." mesajı verdi.


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da törenin anlam ve önemi itibarı ile değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi gazetecilerinin toplum için büyük önemi bulunan bir görev icra ettiğini anlatan Babacan, "Doğru, isabetli ve yeterli bilgiyi zamanında geniş kitlelere iletmek ekonomimizin sıhhatli büyümesi için ve bilgi simetrisinin toplumumuzda gelişebilmesi için son derece önemlidir. Yine yorumların tarafsız, meslek etiğine uygun bir şekilde yapılması, hiçbir etki altında kalmadan, sadece ve sadece dürüst, doğru görüşlerinizi, analizlerinizi yapıyor olmanız ekonomimiz açısından son derece önemlidir" diye konuştu.


Babacan, ekonomi yayıncılığında ancak tarafsız ve dürüst habercilik anlayışının gerçekleşmesi halinde ekonomi politikalarının bütüncül bir yaklaşımla sahiplenileceğinin altını çizdi. Son 12 yılda Türkiye ekonomisinin katettiği mesafenin herkesçe bilindiğini dile getiren Babacan, şöyle devam etti:


"Satın alma gücü paritesine göre hesap edildiğinde 19 bin doları geçen bir milli gelirimiz var. Bu aşağı yukarı Japonya'nın yarısı demek. Dün TÜİK açıkladı, AB ortalamasının yüzde 55'ine ulaşmış durumdayız. Bu hedeflenen nokta değil, ama inşallah 2023 hedeflerimiz de son derece önemli ve 2023 hedeflerimiz için aslında yol ve reçete belli."