Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ocak ayında tamamını satın aldığı Chrysler ile birleşme sürecinde olan İtalyan otomobil devi Fıat, toplam 820 milyon dolarlık tahvil ve hisse senedi satmayı planlıyor.

Şirket ABD devlet tahvillerinden yüzde 3.5'ini, tarım ve inşaat sektörü için ekipman ve araç üreten CNH Industrial'daki yüzde 2.5 hissesini satmayı planlıyor.

Fiat'ın bünyesinde bulunan CNH Industrial, Iveco tırlarını, New Holland ve Case traktörlerini üretiyor.

Fiat ayrıca 2015'in sonuna kadar 4 milyar euroluk bono satmayı planlıyor.

Şirket bu işlemlerle edineceği likiditeyi, birleşme sürecinde borçların yeniden yapılandırılmasında esneklik kazanacağını belirtiyor.

Birleşme sürecini tamamlayarak Fiat Chrysler Automobiles adını alacak olan yeni şirketin hisselerinin, ekim ayının ilk iki haftası içinde New York'ta işlem görmesi bekleniyor.

Yeni şirketin new york Borsası'na kote olacağı kesin tarih, halen üzerinde çalışılan teknik meselelerin çözülmesiyle belli olacak.

New York Borsası'na kayıtlı olacak Fiat'ın hissedarları, Chrysler'la birleşerek yeni bir isim altında faaliyetlerini sürdürmesini oylamak için yılın üçüncü çeyrek döneminde toplanacak.

Chrysler ile ortak bir isim altında faaliyetlerini yürütecek olan Fiat, bu birleşmeyle General Motors, Volkswagen ve Toyota gibi otomotiv devleriyle rekabet edecek ölçekte bir şirket haline gelmeyi amaçlıyor.