Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:30'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, Almanya'da iş dünyası güveninin bu yılın en düşük seviyesine inmesi ile düşüşü 3. güne taşıdı ve veriler,  ABD şehirlerinde konut satıcılarının fiyatlandırma güçlerini kaybettiklerini gösterdi.

Croda International Plc, kar tahminini düşürmesi ile yüzde 9.1 oranında düşüş yaşadı. Altice SA, yeni hisse satışının ardından yüzde 3.8 geriledi. Syngenta, konuyla iligli bir kişinin açıklamasına göre Monsanto Co.'nun şirketi satın almayı planlaması ile Ekim 2011’den bu yana en dik yükselişini kaydetti. Bayerische Motoren Werke (BMW) AG ise UBS AG'nin yatırımcılara dünyanın en büyük lüks araç üreticisinin hisselerini alma tavsiyesi vermesi üzerine yüzde 2.8 ilerledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek 345.57 puan ile günü tamamladı. Endeks geçtiğimiz hafta Fed'in faiz oranlarını bir süre daha düşük tutacağını açıklaması ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tedbir önlemleri alması ile üst üst 3 aylık kazanca ilerliyor.

Kopenhag'ta bulunan PFA Asset Management kıdemli stratejistlerinden Witold Bahrke, "IFO verisindeki düşüş Euro Bölgesi'nde büyüme dinamiklerinin yavaşladığı sinyalini veriyor. Almanya'da iş dünyası artık Avrupa Merkez Bankası'nın aldığı tedbirlerden daha az etkileniyor" dedi.

Almanya'da IFO enstitüsü'nün açıkladığı, 7,000 üst düzey yöneticiye dayanan iş dünyası güven endeksi, Haziran ayında önceki ayki seviyesi olan 110.4'ten 109.7 seviyesine geriledi. Bloomberg anketine katılan 40 ekonomistin tahmin medyanına göre, bu verinin 110.3'e düşmesi bekleniyordu.

(20:30'da güncellendi)