Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sosyal medya hesaplarını finansal eğitim konularında kullanmaya başlıyor.

Merkez Bankası'nın basın duyurusuna göre, 5 Haziran 2014 tarihinde yayımlanan "Finansal Erişim, Finansal Eğitim ve Finansal Tüketicinin Korunması Stratejisi ve Eylem Planları"na ilişkin Başbakanlık Genelgesi çerçevesinde TCMB, finansal eğitimi desteklemek amacıyla sosyal medya hesaplarını kullanmaya başlayacak.

Söz konusu Başbakanlık Genelgesi, "Tasarruf Bilincinin Artırılması ve Kuruş Kullanımının Özendirilmesi" ile "Medya Çalışanlarının İhtiyaç Duyulan Finansal Konularda Bilgilendirilmesi" konularında koordinatör/sorumlu kuruluş olarak TCMB'yi görevlendirmişti.

Bu doğrultuda TCMB adına Twitter'da "@Merkez_Bankasi" (Türkçe) ve "@CentralBank_TR" (İngilizce), Facebook'ta "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası", YouTube'da "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası", Flickr'da "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası" hesapları açıldı.

Açıklamada, TCMB'nin sosyal medya paylaşımlarını sadece yukarıda belirtilen hesaplardan yapacağı vurgulanarak, bu hesaplar dışında sosyal medyada TCMB veya TCMB yetkilileri adına yapılacak paylaşımların dikkate alınmaması istendi.

Açıklamada, 1211 sayılı TCMB Kanunu'nun ilgili maddesi ile Bankanın itibarı ve manevi şahsiyetinin kanuni güvence altına alındığı hatırlatılarak, TCMB ile ilgili sosyal medya paylaşımlarında bu hükmün de göz önünde bulundurulmasının hukuki bir gereklilik olarak önem arz ettiğine de dikkat çekildi.