Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de düzenlenen müzayedede, Bob Dylan'ın kendi el yazısından şarkı sözü müsveddeleri, 2 milyon dolara satıldı.

Ünlü müzayede evi Sotheby's'in yaptığı müzayedede, Bob Dylan'ın 1965 yılında Washington'daki Roger Smith Otel'de kurşun kalemle yazdığı ve tüm zamanların en popüler şarkılarından biri olarak kabul edilen ''Rolling Stone Gibi'' adlı şarkının sözlerine ait müsveddeler, bugüne kadarki en yüksek rakam olan 2 milyon dolara alıcı buldu.

Sotheby's'in El Yazmaları ve Kitaplar Başkanı Richard Austin, satışla ilgili açıklamasında, ''Rock şarkı sözlerinin 'Kutsal Kase'si, popüler müzik şarkı sözleri açık artırmasında satılanların en pahalısı olarak hak ettiği yeri almıştır'' ifadesini kullandı.

Ünlü İngiliz grubu Beatles'ın 1967 tarihli "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" albümünde son parça olarak yer alan, John Lennon'un yazdığı "Hayatta Bir Gün"e ait şarkı sözü müsveddesi, 2010 yılında 1 milyon 200 bin dolara satılmıştı.

Sotheby's, şarkı sözleri müsveddesini satın alan kişinin ismini açıklamazken, alıcının California'dan uzun zamandır Dylan hayranı olan biri olduğunu bildirmekle yetindi.

Aynı açık artırmada, aralarında Elvis Presley, The Rolling Stones, The Beatles ve Joni Michelle'in de bulunduğu eserler, toplam 4 milyon dolar 88 bin dolara satıldı.