Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc'den Jeffrey Currie, altında aşağı yönlü hareket beklentisinden vazgeçmiyor.

Altın, bu yıl genelinde yüzde 11 değer kazanarak emtia, hisse senetleri ve ABD Hazine tahvillerini geride bıraktı. Ancak bu tablo, Goldman Sachs'ın ekonominin iyileşmesiyle, altında yıl sonuna kadar düşüş olacağı yönündeki beklentisini değiştirmeye yetmedi. Altının geçen yıl 1980'den bu yana yaşadığı en ciddi düşüşü doğru tahmin eden Currie, hedge fonlarının yukarı yönlü hareket beklentisiyle altın alımlarını 5. haftada da artırmalarına ve altın destekli destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklarda artış görülmesine rağmen, düşüş beklentisini sürdürüyor.

Currie 2010'dan beri en iyi ilk yarı performansını sergileyen altında gerileme bekleyen tek analist değil. 2013'teki düşüşü doğru tahmin eden bir başka isim olan Societe Generale SA'dan Micheal Haigh, 11 Temmuz tarihli raporunda son çeyrekte yüzde 7'lik değer kaybı beklediğini belirtmişti. Bu tahminlere kulak asmayan yatırımcılar, 3 yılın en uzun haftalık kazancına imza atan altında 2012'den bu yana en önemli rallinin görüleceğine ikna olmuş gözüküyorlar.

Bazı yatırımcıların enflasyonist hedge fonlarına doğru gittiğini ifade eden Currie '' Altın, ekonomik toparlanmaya duyulan güven arttıkça aşağı yönlü harekete başlayacak. Fiyatlar sene sonunda muhtemelen daha düşük olacak'' dedi.