Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonu fikstürü, İstanbul'da düzenlenen törenle çekildi.

Ligin resmi yayıncısı Digitürk'ün Ayazağa'daki stüdyolarında gerçekleştirilen fikstür çekimine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile Süper Lig kulüplerinin başkan ve temsilcileri katıldı.

18 takımın mücadele edeceği Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon, 29-30-31 Ağustos tarihlerinde oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Bu sezonki planlamaya göre ligin ilk devresi, 17. hafta müsabakalarının oynanması beklenmeden, 2-3-4 Ocak 2015 tarihlerinde yapılacak 16. hafta maçlarının ardından tamamlanacak.

İlk yarının son haftası olan 17. hafta karşılaşmaları, 23-24-25 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve sezonun ikinci yarısı bu haftadan itibaren start alacak. Toplam 34 haftalık maraton, 31 Mayıs 2015'te tamamlanacak.

Ligin yayıncı kuruluşu Digitürk'ün Ayazağa'da bulunan stüdyolarında gerçekleştirilen yeni sezon fikstür çekiminde, futbolseverlerin merakla beklediği derbi karşılaşmalarının haftaları da belli oldu.

İki ezeli rakip olan Galatasaray ile Fenerbahçe'nin 6. haftada oynayacağı sezonun ilk derbisine, Türk Telekom Arena evsahipliği yapacak. Ligin 8. haftasında Beşiktaş-Fenerbahçe, 16. haftasında ise Beşiktaş-Galatasaray derbi müsabakaları oynanacak.

Öte yandan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı 2. haftada, Galatasaray-Trabzonspor maçı 10. haftada, Beşiktaş-Trabzonspor maçı ise 12. haftada yapılacak.

- İlk haftanın programı-

Spor Toto Süper Lig'de ilk hafta maçlarının programı şöyle:


İstanbul Başakşehir-Kasımpaşa

Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor

Sivasspor-Gaziantepspor

Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor

Balıkesirspor-Akhisar Belediyespor

Eskişehirspor-Torku Konyaspor

Bursaspor-Galatasaray

Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği

Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş

-devam edecek-