Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:30'da güncellendi)

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed Başkanı Janet Yellen'ın dün Senato'da yaptığı yarıyıl konuşması sonrası ve bugün Temsilciler Meclisi'nde yapacağı konuşma öncesi 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar euro karşısında ise 1 ayın en güçlü seviyesine ulaştı.

Yellen dünkü konuşmasında, "İstihdam piyasası komitenin algıladığından daha hızlı iyileşmeye devam ederse ve bunun sonucu çifte hedefimizi doğru daha hızlı bir yakınsama olursa, fed fonları oranında (gösterge faiz) artış, mevcut algılamaya göre muhtemelen daha erken ve daha hızlı olur" dedi.

ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.2 yükselişle 1,010.44 puan seviyesine geldi.

New York'ta Sumitomo Mitsui Banking Corp. baş ekonomisti Etsuko Yamashita, "Yellen ekonomi konusunda oldukça olumluydı ve istihdam piyasasındaki iyileşmelerin farkındaydı," dedi ve "Yellen, en azından, ilk faiz artırımının zamanlamasının öteleneceği izlenimi yaratmadı. Dolar, Yellen'ın konuşmasının beklendiği kadargüvercin olmamasından dolayı güçlü kalıyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD doları yen karşısında, 101.76 ile 9 Temmuz'dan bu yana en güçlü seviyesini görmesinin ardından fazla değişiklik göstermedi. Dolar euro karşısında, 1.3531 dolar ile 16 Haziran’dan bu yana en güçlü seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.2 prim yaparak 1.3535 seviyesine çıktı. Euro yen karşısında, yüzde 0.2 düşerek 137.72 yen seviyesine geriledi.

(15:30'da güncellendi)