Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL
(17:05'te güncellendi)
Gelişen piyasaların hisselerinin çoğu, Joko Widodo'nun başkanlık seçimleri ilk sonuçlarına göre önde gitmesinin Endonezya hisselerini artırması ve Dubai'nin boğa piyasası rallisini devam ettirmesinin ardından yükseldi. Rus rublesi düşüşünü 5. güne taşıdı.

PTI Bank Central Asia, Jakarta Bileşik Endeksi'ni 13 ayın yükseğine taşıdı. Dubai endeksi, Arabtec Holding'in ikinci büyük hissedarının hisselerini artırmayı düşündüğününün söylenmesi üzerine, yüzde 1.9 yükseldi. Macaristan, Türkiye ve Polonya Borsaları yükselirken, Tayvan Taiex Endeksi son 3 gündeki ilk düşüşünü yaşadı. Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı yaptırımları artıracağı söylentileri, rubleye değer kaybettirdi.

MSCI Gelişen Piyasa Endeksi, 366 hissenin yükselmesinin ve 259 hissenin gerilemesinin ardından Londra'da 13.35'te hafif düşüşle 1.066,74 oldu. Endeks dün 16 ayın yükseğine çıktı ve bunun sonucu, değerlemeler Nisan 2011 sonrası en pahalı seviyeye geldi. ABD Merkez Başkanı (FED) Başkanı Janet Yellen dün ABD'li politika yapıcılara teşviğin süreceğini söyledi.

Capital Economics'in gelişen piyasa ekonomisti William Jackson '' Birkaç hafta önce gelen düzenlemenin ardından Dubai'deki risk iştahı arttı. Yellen'ın konuşmasında faiz artırımıyla ilgili bir şey yoktu. Bu da ciddi kredi ihtiyacı olan gelişen piyasalar için endişe verici olabilir'' dedi.

Gelişen piyasa endeksindeki 10 sanayi grubundan 8'i yükselirken, çıkışa sağlık sektörü öncülük etti. Bu senenin en iyi performans göstereni teknoloji hisseleri endeksi, bugün yüzde 0.7 geriledi.
(17:05'te güncellendi)