Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin rekor seviyeye yükselmesinin ardından, yatırımcıların Facebook Inc. ve Qualcomm Inc. gibi şirketlerin bilançolarını değerlendirmeleri ile yatay bir seyir izliyor.

Facebook Inc., ikinci çeyrek satışlarının yüzde 61 arttığını açıklamasının ardından yüzde piyasa öncesi işlemlerde 5.7 değer kazandı. Qualcomm Inc., çeyrek dönemlik kar öngörüsünün beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 5.4 geriledi. TripAdvisor Inc., ikinci çeyrek karının analist tahminlerinin altında kalması ile Almanya’da yüzde 11 düşüş gösterdi.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi, yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 09:53’te 1,984.3 puan oldu. Dow Jones Industrial Average kontratları 35 puan veya yüzde 0.2 artarak 17,060 puana ulaştı.

S&P 500, Apple Inc.’in teknoloji şirketlerini yukarı itmesiyle yüzde 0.2 yükselirken, sağlık hizmetleri şirketleri kar açıklamalarıyla birlikte ralli gerçekleştirdi. Gösterge endeks, beklentilerin üzerinde gelen şirket karları ve merkez bankasının ekonomik toparlanmayı desteklemesi ile bu yıl yüzde 7.5 yükseldi.

General Motors Co., Amazon.com Inc. ve Starbucks Corp.’unda içinde olduğu S&P 500’de bulunan 50 şirket bugün bilançolarını açıklayacak.  Bloomberg’in derlediği verilere göre, bu sezon şu ana kadar çeyrek dönemlik bilanço açıklamasını yapan 168 şirketin yüzde 77’si beklentilerin üzerinde kar açıklaması gerçekleştirirken, yüzde 65’i satış tahminlerini aştı.

Çin'de imalat sanayi göstergesi, Temmuz ayında son 18 ayın en yüksek seviyesine çıktı. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in açıkladığı Çin imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI), Haziran ayındaki seviyesi olan 51.7'den Temmuz ayında 52.0 seviyesine yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 51.0 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu. Bu verinin 50 seviyesinin üzerinde çıkması sektörde büyüme olduğunu işaret ediyor.