Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin rekor seviyeye ulaşmasının ardından, Amazon.com Inc. ve Visa Inc. gibi şirketlerin kar açıklamalarının tahminlerin altında kalması ve yatırımcıların dayanıklı tüketim malları verisini beklemeleri ile yatay bir seyir izliyor.

Amazon, ikinci çeyrek dönem karının analist tahminlerinin altında kalması ile New York’ta açılış öncesi işlemlerde yüzde 10 geriledi. Visa, yıllık gelir beklentisini düşürmesinin ardından yüzde 1.7 değer kaybetti. Pandora Media Inc., aktif dinleyici sayısının tahminlerin altında kalması ile yüzde 8.1 düştü. Baidu Inc., karının beklentileri aşmasının ardından yüzde 8.4 yükseldi.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 07:12’de 1,977.3 puan oldu. Gösterge endeks, yatırımcıların Ukrayna ile ilgili endişelerinin hafiflemesi ve şirket karlarının tahminlerin üzerinde gelmesi ile üst üste 2. haftalık kazanca ilerliyor. Dow Jones Industrial Average kontratları, 21 puan veya yüzde 1 gerileyerek 16,977 puanda.

Henderson Global Investors Holdings Ltd. küresel hisse senetleri müdürü Matthew Beesley, “Kar sezonu, muhteşem değil olmasa da olumlu ilerliyor. Dünya çapında büyümenin yavaşlayacağı yönünde endişeler var ve insanlar şirket verilerini oldukça yakından takip ediyor. Jeopolitik olayların piyasa üzerinde şu an için pek fazla etkisi yok ve piyasayı hareketlendiren şirketlerin finansal sonuçları olacak” diye konuştu.