Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), ekonomik verilerin dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de büyümenin yavaşladığı sinyalini verebileceği söylentileri ile son bir haftanın en düşük seviyelerine yakın seyrediyor. Brent petrolü Londra'da geriliyor.

Petrol vadelileri New York'ta geçtiğimiz haftaki yüzde 1'lik kayıp sonrasında yatay bir seyir izliyor. ABD'de hizmet sektörü öncü PMI, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre Temmuz'da 59.8 ile son üç ayın en düşük seviyesinde gerçekleşebilir. Fed yarın iki günlük para politikası toplantısına başlayacak.

Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex'te 9 sent gerileyerek Sidney saati ile 16:48'de 102 dolar oldu. Kontrat 24 Temmuz'da 102.07 dolar ile 16 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeden kapanmıştı. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 2 altında seyretti. Fiyatlar Temmuz'da yüzde 3.2 geriledi ve son sekiz ayın en dik düşüşüne ilerliyor.

Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 60 sent kadar gerileyerek Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 107.79 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 6.40 dolarda. Fark 25 Temmuz'da 6.30 dolar ile 7 Temmuz'dan o güne kadar en yüksek düzeye çıkmıştı.