Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Banco Espirito Santo SA ilk yarıda 3.6 milyar euro (4.8 milyar dolar) zarar etmesinin ardından sermaye artırımı talebinde bulundu. Bankanın hisse senetleri yeniden açıldıktan sonra yüzde 42 düşerken, bankanın tahvillerinin faizinin yüzde 15.9'a kadar yükseldiği görüldü.

Portekiz Merkez Bankası BES'in Tier 1 rasyosunu yüzde 5 ile regülatörlerin yüzde 7'lik taban seviyesinin altına düşüren kötü kredileri için 4.25 milyar euro ayırmasından sonra sermaye artırması gerektiğini belirtti. Portekiz MB, BES'in eski yöneticilerini ve denetleme, uygunluk ve risk yönetiminden sorumlu yasaklı idarecilerini de incelemeye aldı.

BES CEO'su Vitor Bento ''Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca hem hissedarlar hem de potansiyel yatırımcılar banka için bir sermayelendirme planında yer alabileceklerini belirttiler. Bazıları bankadan ciddi miktarda hisse senedi alabileceklerini de söyledi. Sermaye artırımı süreci bir an önce başlayacak'' dedi.

Bankanın 750 milyon dolar değerindeki yüzde 7.125'lik tahvilleri 20.9 sent düşerek 55.8 sent olurken, Lizbon saati ile 09:10'da 62.5 sentten yüzde 14.6 faiz düzeyindeydi. Bankanın hisse senetleri, yatırımcılara şirketin açıklamalarını değerlendirme şansı vermek için işleme kapatılmış ancak yarım saat sonra yeniden açılmıştı.