Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, dünkü toparlanmanın ardından, yatırımcıların servis sektörü verisi ve Walt Disney Co.'nun da aralarında bulunduğu şirketlerin gelir açıklamalarını beklemesiyle düşüş yaşıyor.

RetailMeNot Inc. 2014 yılı için gelir ve kazanç tahminini düşürmesi ile açılış öncesi işlemlerde yüzde 23 geriledi. American International Group Inc. ikinci çeyrekte beklentinin üzerinde kar açıklamasıyla yüzde 1.8 yükseldi. Gannet Co. ise iki şirkete ayrılacağını açıklaması sonrasında yüzde 7.1 ralli yaptı.

Standard & Poor's Eylül vadeli endeksi yüzde 0.3 gerileyerek New York saati ile 07:42'de 1,926.6 puan oldu. hisseler dün, Banco Espirito Santo SA'ya yönelik kurtarma paketinin Avrupa'nın en borçlu bankalarına yönelik endişeleri hafifletmesi ile toparlanırken, Berkshire Hathaway Inc.'in de gelirleri beklentileri aştı. Dow Jones vadeli kontratları 33 puan, yani yüzde 0.2 düşüşle 16,453 puanda.

Deutsche Postbank AG stratejistlerinden Heinz-Gerd Sonnenschein, "ABD'de şirketlerden satış ve gelir çerçevesinde beklentileri aşan güçlü rakamlar gördük, 1990'dan bu yana en yüksek orana yakınız. Piyasa daha iyi bir modda ve bu da şirketler için daha iyi bir görünüm ortaya koyma adına işleri kolaylaştırıyor. Fakat şu anda ABD piyasalarında bekleme moduna ulaştık, ve iyi ekonomik veriler Fed'in ne zaman faiz artırımı yapacağı sorularını tekrar akıllara getirecek" dedi.