Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa hisseleri, Deutsche Post ve Credit Agricole SA gibi şirketlerin beklentileri aşan çeyrek dönemlik karları ile yükselerek, dört günlük kayıplardan toparlandı.

Credit Agricole, ikinci çeyrekte işletme karının analist beklentilerini aşması ile yüzde 2.2 tırmandı.Deutsche Post çeyrekte yüzde 5.7'lik kar açıklayarak yüzde 2.2 değer kazandı.Telefonica SA, Vivendi SA'nın bir birimi için 6.7 milyar euro teklif yaptığını açıklaması ile yüzde 1.7 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek günü 332.1 puandan kapattı ve daha önceki yüzde 0.8'lik düşüşü geri çevirdi. Endeks geçtiğimiz hafta ArcelorMittal ve Holcim Ltd.'den gelen beklentinin altındaki sonuçlar ile yüzde 2.9 düşüş yaşarken, dünü 16 Nisan'dan bu yana en düşükten tamamladı.

Cenevre'de bulunan Stucki & Cie. yöneticilerinden Pierre Mouton, "Avrupa'da gelirler oldukça karışık. Avrupa piyasaları ortalamaya bakacak olursak gayet uygun durumda, bu nedenle önümüzdeki üç ila altı ayı değerlendirecekseniz almak iyi bir yatırım olabilir" dedi.

Stoxx 600 şirketleri beklenen gelirlerin ortalama 15.1 katında işlem görürken, son dört ayın ortalaması yüzde 15.7 düzeyindeydi. Bu oran S&P 500'de ise 16.2 düzeyinde.

Ulusal gösterge endeksler Avrupa piyasalarının 18'inin 9'unda yükseldi. Fransa'daki CAC 40 Endeksi yüzde 0.4 çıkarken, Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 0.4 çıkış sağladı. İngiltere'deki FTSE 100 yüzde 0.1 artış yaşadı.