Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:45'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, enerji ve banka hisselerindeki rallilerin Ukrayna'da gerilimi gölgelemesi sayesinde 2 ayın düşüğünden yükselirken, Avrupa hisse senetleri Mart sonrasındaki en sert düşüşü hafifletti. Güvenli liman niteliğindeki varlıklara gelen alımların desteği ile ABD Hazine tahvilleri ve altın yükselirken, yen güçlendi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 11:14'te , yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu ve daha erken saatlerdeki yüzde 0.5'lik kayıplarını azalttı. Bank of America Corp temettü artıracağını açıklaması ile yüzde 1.9 arttı. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 düşüşle, daha önceki yüzde 1.6'lık gerilemesini düşürdü. 10 yıllık ABD Hazine tahvil faizi 2 baz puan düşüşle yüzde 2.46 oldu. Yen 16 önemli para biriminin 15'i karşısında güçlenirken, altın 6 haftanın en büyük çıkışını yaptı. S&P 500'deki enerji hisseleri yüzde 1.4 yükseldi. ABD Merkez Bankası, Bank of America'nın 2014 sermaye planını onaylayınca, bankanın hisseleri ralli yaptı.

NATO, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkenin batı sınırına asker yığmasının ardından, Rusya'nın Ukrayna'ya insani yardım ya da barış gücü bahanesi ile asker yollama riski olduğunu kaydetti. İtalya ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.2 daraldı ve Almanya'da fabrika siparişleri Haziran ayında Eylül 2011'den bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Sprint Corp. ve Time Warner Inc., birleşme haberlerinin ardından gevşedi.

New Jersey'deki Stifel Nicolaus&Co yatırım yöneticisi Kevin Caron "Kenarda yeniden piyasalara girmeyi bekleyen sermaye var. Bunun sebebi bazı yatırımcıların bu seviyelerde kalmak istemesi olabilir. Gelen düzeltme bazı yatırımcıların ilgisini çekecek düzeydeydi" dedi.

(18:45'te güncellendi)