Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, ABD hisselerinin Ukrayna’da tırmanan gerilimlerle 2 ayın en düşüğüne gerilemesinin ardından gösterge endeksin dünkü kayıpları genişletmesi ile değer kaybediyor.

SoftBank Corp., konu ile ilgili bir kişinin şirketin Sprint Corp. biriminin T-Mobile Corp.’u satın alma görüşmelerini sona erdirdiğini söylemesinin ardından yüzde 3.6 geriledi. China Unicom (Hong Kong ) Ltd., Nisan ayından bu yana en büyük kayba ilerlemesi ile yüzde 4.8 değer kaybetti. Gemi üreticisi Vard Holdings Lts., Brezilya yetkililerinden vergi talebi aldığını açıklamasının ardından Singapur’da yüzde 5.1 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.7 düşerek Hong Kong saati ile 11:28’te 145.83 puana geriledi. Endekste, 10 sanayi grubunun hepsi düşüş kaydetti. Endeks, dün yüzde 0.8 gerileyerek 4 Şubat’tan bu yana olan kazançlarını yüzde 13 seviyesine düşürdü.

Sidney merkezli Platypus Asset Management Ltd. şef yatırımcısı Donald Williams, “Endişe havası mevcut ancak kontrol edilemeyecek bir şeye dönüşmesi ihtimali çok düşük. Fakat piyasa aşırı genişlemiş durumda ve bence insanlar şu an ki jeopolitik riski kar satışı yapmak için sebep olarak kullanıyorlar” dedi.

Polonya Dışişleri Bakanı, Rusya ordusunun Ukrayna sınırında toplanmasının işgale işaret edebileceği konusunda uyarıda bulunurken, Rusya Başkanı Vladimir Putin ABD ve Avrupa’nın uyguladığı yaptırımlara cevap verme hazırlığında.