Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:45'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Rusya ordusunun Ukrayna sınırındaki birliklerini güçlendirmesi ile tansiyonun yeniden tırmanması ve Almanya'da fabrikasi siparişlerinin beklenmedik şekilde azalması üzerine, üç aydan uzun bir sürenin en düşüğüne geriledi.

Iliad SA, konu hakkında bilgili bir kişinin T-Mobile US Inc.'in şirketin kontrol hissesi için yaptığı 15 milyar dolarlık teklifi reddedeceğini söylemesi sonrasında yüzde 6.7 geriledi. T-Mobile'ın sahibi olan Deutsche Telekom AG ise yüzde 3.4 kaybetti. Swiss Re AG ikinci çeyrekte analist beklentilerinin altında gelir açıklaması sonrasında yüzde 2.9 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.3 gerileyerek Londra saati ile 14:34'te 327.81 puan oldu ve 10 Haziran'daki altı yılın zirvesine ulaşmasını sağlayan yüzde 6.5'lik ralliyi sildi. Endekste yükselen bir hisse başına yedihisse düşüş yaşadı. İzlanda hariç bütün Batı Avrupa piyasaları gerilerken, Fransa CAC 40 ve Almanya DAX yüzde 1.3, İngiltere FTSE 100 ise yüzde 1.2 düşüş yaşadı.

Avrupa hisseleri dün, Credit Agricole SA ve Deutsche Post AG gibi şirketlerin beklentinin üzerinde gelir açıklaması üzerine yüzde 0.3 yükselerek dört günlük düşüşe son vermişti.

(16:45'te güncellendi)