Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya'dan kendisine karşı yaptırım kararı alan ABD ve AB'ye yanıt geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelerden "gıda, tarım ürünü ve hammadde" alımını bir yıllığına yasakladı.

Kremlin resmi internet sitesinde yer alan belgede Putin, "Rus şirket ve vatandaşlarına karşı yaptırım uygulayan ülkelerden gıda, tarım ürünü ve hammadde alımının bir yıl süreyle yasaklanması veya sınırlandırılması" talimatı verdi.

Putin, "Rusya'nın ulusal çıkarlarının korunması amacıyla" imzaladığı belgede, Başbakan Dmitry Medvedev hükümetinden yasak kapsamına alınacak ürünlerin belirlenmesini ve bu kapsamına alınacak ürün fiyatlarının aşırı zamlanmaması için gereken önlemlerin alınmasını istedi.

Rusya'nın, yeni açıkladığı yaptırım kapsamında Avrupa Birliği ülkelerinde sebze ve meyve ABD'den ise tarım ürünlerinin tamamına yasak koyması bekleniyor.

Rusya federal tarımsal denetim servisi  yetkilisi Aleksey Alekseyenko, "AB ülkelerinden sebze ve meyvenin tamamına, ABD'den ise tarım ürünlerine bütünüyle yasak getirileceğini düşünüyorum" dedi.

Kremlin yönetimi, Putin'in imzaladığı kararnameyle, Avrupa Birliği ve ABD'nin Ukrayna'da yaşananlardan dolayı Rusya'ya karşı ilave yaptırım kararlarına cevap vermiş oldu.