KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:30'da güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Irak ve Ukrayna’da tansiyonun yükselmesinin küresel ekonomik toparlanmayı aksatacağı endişesi ile üst üste 2. haftalık kayba hazırlanıyor; Micex Endeksi, Rusya'nın Ukrayna krizini dindirmek için adım atması ile Ağustos'un en ciddi yükselişini kaydetti.

Samsung Electronics Co. Seul'de 4 ayın en düşük seviyesine gerilerken, Polonya'dan Hindistana hisse senedi endeksler en az yüzde 0.5 geriledi. Rusya hisseleri yeniden yükselirken, ruble kayıplarını azalttı. Rusya'daki toparlanma, RIA Novosti haber ajansının Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolai Patrushev'e atıfla Rusya'nın Ukrayna ile isyancılar arasında arabuluculuk yapabileceğini aktarmasının ardından geldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.4 gerileyerek Londra saati ile 13:35'te 1,045.35 puan oldu. Endeks bu hafta yüzde 1.2 geriledi. Pentagon sözcüsü Amiral John Kirby Twitter hesabından yapyığı açıklamada, ABD'nin Irak'ta IŞİD güçlerine karşı hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Londra'da bulunan Capital Economics gelişen piyasa ekonomisti Neil Shearing " Jeopolitik durum piyasayı etkilemeye başlıyor. Yatırımcı da böylece daha temkinli hale geliyor" dedi.

Gelişen piyasa endeksi bu yıl yüzde 4.4 yukarıda seyrederken, endeksteki şirketlerin piyasa değerleri toplamı, bu şirketlerin 12 aylık tahmini kar toplamının 10.9 katı düzeyinde. Bu oran MSCI Dünya Endeksi için ise yüzde 14.5. Endeks bu yıl yüzde 1.1 arttı.

(17:30'da güncellendi)

Advertisement