Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:00'de güncellendi)

Brent petrolü, ABD'nin Irak'ta IŞİD'e yönelik hava saldırıları ile bölge petrolünün daha güvende olduğu söylentileri sonrasında son dokuz ayın en düşüğüne yakın seviyelere geriledi. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ise yatay bir seyir izliyor.

Petrol vadelileri Londra'da yüzde 0.2 kadar geriledi. ABD uçakları Amerikalı personeli korumak amacıyla IŞİD'e ait bölgelere yönelik birden fazla bombalamada bulundu. ABD Başkanı Obama'nın daha kapsamlı bir hükümet ısrarına karşı çıkan Irak Başbakanı Nuri El-Maliki, Bağdat sokaklarına tank ve askeri birlikleri sevketti.

Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı, ICE Futures Europe Borsasında, 18 sent gerileyerek Londra saati ile 13:48'de 104.84 dolar oldu. Kontrat 6 Ağustos'ta 104.59 dolar ile Kasım 2013'ten bu yana en düşükten kapanmıştı. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 7.12 dolar olurken, 8 Ağustos Cuma günü 7.37 dolardan haftayı tamamlamıştı.

Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde büyük bir değişiklik yaşamayarak 97.75 dolardan işlem görüyor. Fiyatlar 6 Ağustos'ta altı ayın en düşüğü olan 96.92 dolardan günü tamamlarken, yıl genelinde yüzde 0.7 aşağıda.

(17:00'de güncellendi)