Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, elektrik dağıtım şirketleri üzerinde herhangi bir el koyma sürecinin bulunmadığı, böyle bir konunun Kurum gündeminde yer almadığı bildirildi.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı elektrik dağıtım şirketlerine "el koyma hazırlığı bulunduğuna" ilişkin haberler yayınlandığı anımsatılarak, kamuoyunu yanıltıcı nitelikteki bu haberler nedeniyle açıklama gereği duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurumumuz 'Türkiye elektrik dağıtım sisteminin sağlıklı işlemesi' görevi kapsamında, elektrik dağıtım şirketlerine, elektrik satışlarından kaynaklanan nakit akışını düzenli takip etmesi ve elektrik tahsilatlarını gerçekleştirerek ilgili kuruluşlara zamanında ödemesi konusunda uyarı yapmıştır. Ancak bazı haberlerde iddia edildiği üzere elektrik dağıtım şirketleri üzerinde herhangi bir el koyma süreci bulunmamakta, böyle bir konu kurumumuzun gündeminde yer almamaktadır. Enerji sektörünün işleyişine yük getiren ve sistemin işleyişini sekteye uğratmayı hedefleyen bu tarz maksatlı haberleri art niyetli olarak değerlendirmekteyiz."

AA