Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 5 ayın en iyi gününü yaşaması sonrasında, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin dineceği ve ABD'nin hava saldırılarının IŞİD’i Irak'ta püskürtmesi sayesinde yükseliş sağladı.

MannKind Corp., Sanofi'nin ilaç firmasının dünyadaki tek solunum yoluyla alınan insülin ilacının telif hakkı için 925 milyon dolar ödemek konusunda anlaşması ile, yüzde 4.9 sıçradı. Kinder Morgan Inc., enerji alanındaki işlerini konsolide edeceğini açıklamasının ardından, yüzde 9 ile ralli yaptı. Priceline Group Inc, tahminlerin üstünde sipariş rakamları açıklamasının ardından, yüzde 2.2 yükseldi. Dean Foods Co, tam yıl kar tahminini volatil süt ürünleri pazarı nedeniyle düşürmesi ile yüzde 3.9 değer kaybetti.

S&P 500 yüzde 0.3 yükselişle New York saati ile 16:00'da 1,936.92 oldu. Dow Jones Industrial Average 16.05 puanlık veya yüzde 0.1 çıkışla, 16,569.98'i gördü. Russel 2000 Endeksi, yüzde 0.9 ralli yaparken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.7 yükseldi. ABD Borsalarında yaklaşık 5.1 milyar hisse işlem görürken tüm hisselerde işlemler hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 10 aşağısında seyretti.

Pennsylvania'da bulunan McQueen, Ball & Associates baş yatırım görevlisi Bill Schultz " Jeopolitik risklerde azalma var, veya Ortadoğu'dan gelen karamsar haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. 2 hafta öncekinden daha düşük bir seviyedeyiz. Bu yüzden portföyünüze hisse senedi eklemek istiyorsanız şu an doğru zaman olabilir" dedi.

S&P 500 8 Ağustos'ta yüzde 1.2 yükselerek daha önceki 4 seansın kayıplarını silmişti. Bu durumda Rusya'nın Ukrayna'daki gerilimi durdurma niyetinde olduğunu gösteren raporlar ve Moskova'nın 4 Ağustos'tan bu yana sınırda gerçekleştirdiği askeri tatbikatları bitirmesi haberleri etkili olmuştu.