Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:27'de güncellendi)

Euro, Almanya'da yatırımcı güveninin ekonomistlerin tahmininden daha fazla düşmesinin ardından değer kaybetti. ABD Hazine tahvilleri dalgalanırken, petrol fiyatları geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi, Nisan'dan bu yana yaşadığı en dik 2 günlük çıkışın ardından, New York Saati ile 11:11'de yüzde 0.3 geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2'lik bir düşüş gerçekleştirdi. Euro dolar karşısında, yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu.  10 yıllık ABD Hazine tahvil faizi, 27 milyar dolar tutarında 3 yıl vadeli tahvil ihalesi öncesi fazla değişmedi. Brent petrolü yüzde 9 ayın düşüğüne gerilerken, buğday fiyatları hükümet raporu öncesi yüzde 2.3 aşağı indi.

Almanya'da ZEW yatırımcı güveni verisi, Ukrayna'daki kriz ve zayıf Euro Bölgesi toparlanmasının Avrupa'nın en büyük ekonomisinin görünümünü zayıflatması ile birlikte düşüşünü sekizinci aya taşıdı. Bir Rus insani yardım konvoyu, ABD'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yardımları asker göndermeyi perdelemek için kullanmaması uyarısında bulunmasının ardından, doğu Ukrayna'ya doğru hareket etti. ABD'de bugün açılan işletmeler verisi açıklanacak.

Gland, İsviçre'de Swissquote Bank SA şef Döviz analisti Peter Rosenstreich, "Zayıf ZEW verisi euro için kötü bir haber," dedi ve "İtalya gibi çevre ülkelerdeki ekonomik zayıflığı biliyoruz, ancak Almanya'nın bölgeye destek olan bir büyüme motoru olacağına ilişkin daima bir umut var. Şimdilerde büyüme motoru tekliyor görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

(18:27'de güncellendi)