Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji hisselerinin ralli yapması ve Tata Motors Ltd. bilançosunun Hindistan hisselerini yukarı itmesi ile yükselişi 2. güne taşıyor. Çin gösterge endeksi ise 8 ayın en yüksek seviyesinden geriledi.

Catcher Technology Co. işletme karının beklentileri aşmasının ardından Taipei’de yüzde 6.1 yükselirken, SK C&C Co. karının artması ile Seul’da rekor seviyeye tırmandı. Tata Motors, karının üç kat büyümesinin ardından 11 ayın en büyük kazancını sağladı ve S&P BSE Sensex endeksini bir haftanın en yüksek seviyesine taşıdı. Shanghai Bileşik Endeksi, bankaların gerilemesi ile yüzde 0.4 düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek Hong Kong saati ile 13:40’ta 1,062.83 puan oldu. Endeks dün Ukrayna’daki tansiyonun hafiflemesinin ardından 4 günlük düşüşü sonlandırdı. Sanayi grupları içerisinde bu yıl en iyi performansı gösteren gelişen ülkeler teknoloji endeksi, bugün yükselişi ikinci güne taşıdı. Shanghai Bileşik Endeksi, bu yılın düşüğünden yüzde 12 oranında yükselerek 14 günlük RSI’yi düşüş göstergesi olan 70’in üzerine çıkardı.

Küresel hisse senetleri, Kızıl Haç’ın Doğu Ukrayna’ya yardım göndermeyi teklif etmesi ile Ukrayna’daki tansiyonun hafifleyeceği söylentileri ve ABD’nin Irak’ta IŞİD militanlarına uyguladığı hava saldırılarının başarılı olacağı iyimserliği ile yeniden yükselişe geçti.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 6 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.1 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 2.5 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.