Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:50'de güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna krizinin sona ermesi için her şeyi yapacaklarını söylemesinin ardından, yükselişi 4. güne taşıdı. Ruble ve Güney Kore wonu da yükseldi.

OAO Mobile TeleSystems, Micex Endeksi'ni 3 haftanın yükseğine taşıyarak rallisini 6. güne taşıdı. LPP SA, MSCI Inc.'nin Polonya'nın en büyük perakende giyim mağazasını gelişen piyasa endeksinden çıkardığını açıklamasının ardından, 2007'den bu yana en dik artışı sağladı. Ruble dolar karşısında yüzde 0.3 yükseldi. Güney Kore vonu, merkez bankasının faiz oranlarını ekonomiyi canlandırmak amacıyla düşürmesinin ardından 4 ayın en dik yükselişini kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yatay bir seyir izleyerek Londra saati ile 13:45'te 1,072.01 puan seviyesine geldi ve 4 günlük yükselişini yüzde 2.5'e çıkardı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Kırım'da Rusya'nın Ukrayna krizini sonlandırmak için elinden geleni yapacağını açıkladı. ABD'de işsizlik başvuruları geçen hafta beklentinin üstünde arttı.

Helsinki'de bulunan Danske Bank A/S stratejisti Vladimir Mihlashevsky " Putin'in konuşması yatırımcıları rahatlattı. Bu da piyasalara jeopolitik gerilimin artmayacağı mesajını veriyor" dedi.

20 gelişen piyasa para birimini izleyen Bloomberg endeksi, yükselişin 2. gününde yüzde 0.3 arttı.

(16:50'de güncellendi)