Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:57'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Ukrayna ordusunun Rusya'ya ait konvoyun silahlı olduğunu belirterek vurmasının ardından, haftalık rallisini azaltarak geriledi.

SVG Capital Plc, Permira Holdings Ltd.'nin bütün hisselerini satmasının ardından, yüzde 4.5 değer kaybetti. BHP Billiton Ltd., bazı varlıklarını dağıtacağını duyurması ile yüzde 1.2 değer kaybetti. Hennes & Mauritz geçen ay satışlarının artmasının ardından yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 düşerek Londra'da günü 329.72 puandan kapatarak, haftalık kazancını yüzde 1.5'e çekti. Endeks bugün yüzde 0.9 çıkış yakalamış, 10 Haziran'da çıktığı 6 yılın en yüksek seviyesinin ardından, ABD'nin Irak'taki hava saldırılarına yetki vermesi ve Irak ile Ukrayna krizleri nedeniyle, yüzde 5.7 düşmüştü.

Almanya'da bulunan MPPM EK yatırım yöneticisi Guillermo Hernandez Sampere " Piyasalar için önemli olan bölgeden gelen haberlerin güveilirliği. Haftalardır Rusya ordusunun sınırı geçeceği duyumlarını alıyorduk ancak doğrulanamamıştı. Krizde yaşanacak herhangi bir gelişme yatırımcıları risk satışlarına yöneltebilir" dedi.

Ukrayna ordusu, sınırı geçen ve silahlı araçların bulunduğunu belirttiği Rus konvoyunun bir kısmını vurduğunu açıkladı. Rusya ise yardım taşıyan farklı bir konvoyun saldırıya uğramasından endişe ettiğini ifade etti. Ukrayna ordu sözcüsü Andriy Lysenko, isyancıların hakimiyetinde olan bir bölgeden gece sınırı geçen konvoya saldırı düzenlendiğini söyledi. Lysenko, Ukrayna askerlerinin bombalamaya devam ettiğini, Rus birliklerinin de birkaç kez karşılık verdiğini sözlerine ekledi.

(19:57'de güncellendi)