TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kredi Kartları ile yapılan harcamalar Temmuz ayında aylık bazda değişmedi. Yıllık bazda ise yüzde 6.3 oranında arttı. Bu dönemde kredi kartı sayısı yıl başına göre yüzde 0.8 oranında artışla 57.3. milyon oldu. Banka kartı sayısı ise yüzde 1 atarak 101.4 milyona yükseldi.

Bu gelişmelere karşın, son üç ayda aktif kullanılan kredi kartı sayısı yüzde 9 artarak 34.7 milyon, aktif banka kartı sayısı da yüzde 17 artış ile 40.9 milyon adet olarak gerçekleşti.

Bloomberg Araştırma Grubu’nun BKM verilerinden derleyerek gerçekleştirdiği Sektörel Harcama Endeksi’ne göre, Temmuz ayında harcamalar perakende sektöründe yüzde 4.7, bilişim sektöründe yüzde 4.9, mobilya sektöründe yüzde 12, eğitim, kırtasiye ve diğer harcamalarda yüzde 9.6 oranında azaldı.

Bu dönemde kartlı harcamalar akaryakıt sektöründe yüzde 4.2, turizm, lokanta ve oteller sektöründe yüzde 2.2, giyim sektöründe yüzde 0.1, mali yükümlülük ödeme ve diğer sosyal harcamalarda yüzde 39.1, inşaat ve bayındırlık sektöründe yüzde 2.4, sigorta sektöründe yüzde 0.5 oranında arttı.

Advertisement