Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, yeni hisse satışlarının fonları eski hisselerden uzaklaştıracağı endişeleriyle ve havayolu şirketleri öcülüğünde düşüşü 2. güne taşıyor

China Eastern Airlines Corp., dün ralli yapmasının ardından bugün yüzde 3.2 değer kaybına uğradı. China Hainan Rubber Industry Group Co. yüzde 3.3 gerileyerek ekonomik büyümeye bağımlı tüketici şirketlerindeki düşüşü hızlandırdı. China Yangtze Power Co., hissedarı China Three Gorges Corp.’un nükleer projeler için China National Nuclear Corp. ile işbirliği anlaşması imzalamasının ardından enerji şirketlerindeki ralliye öncülük etti.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.3 düşerek 2,223.22 puana geriledi. HMT Xiamen New Technical Materials Co. ve Hubei Feilihua Quartz Glass Co.’nun da aralarında bulunduğu 10 şirket bu hafta ilk kez hisse senetlerini halka arz edecek.

Şanghay’da bulunan Hengsheng Hongdşng Asset Management Co. para yöneticilerinden Dai Ming, “Ekonomik büyüme riskleri yükselirken, yaklaşan IPO hisse satışları piyasa likiditesine baskı uygulayacak. Piyasa bu noktada molaya ve bir yön bulmadan önce konsolidasyona ihtiyaç duyabilir” diye konuştu.

CSI 300 Endeksi, bugün yüzde 0.1’den az düşüş ile 2,341.92 puana geldi. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Bloomberg Çin-ABD Endeksi dün yüzde 1 artış kaydetti.