Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Ukrayna'da yeniden tırmanan gerilim ile perakendecilerin beklentileri karşılamayan kar rakamlarının beklentileri aşan büyüme rakamını gölgelemesinin ardından günü düşüşle tamamladı.

Williams-Sonoma Inc. beklentilerin altındaki 3. çeyrek kar tahmininin ardından yüzde 12 değer kaybetti. Abercrombie & Fitch Co. satış rakamlarının tahminlerden fazla düşüş yaşaması sonrasında, yüzde 4.8 değer kaybetti. Guess? Inc. yıllık kar tahminin azalatması ile yüzde 8.8 düştü. Signet Jewelers Ltd., tahminlerin üstündeki kar rakamı ile yüzde 7.7 yükseldi.

S&P 500 yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 16:00'da 1,996.74 puan ile günü tamamladı. Dow Jones Industrial Average 42.44 puan veya yüzde 0.3 düşerek 17,079.57 puan olurken, Nasdaq 100 Endeksi, yüzde 0.2 geriledi. ABD Borsalarında yaklaşık 4.2 milyar hisse senedi işlem görürken, bu yılın en düşük işlem hacmi kaydedildi.

San Antonio'da bulunan USAA Investment Management Co. portföy yöneticisi Bob Landry " Bu jeopolitik gelişmeler geçici olabiliyor. Piyasalar başta gerilese dahi, daha sonra toparlanabilir. Ekonomik veriler ve konut satışları bu kayıpları azaltabilir" şeklinde konuştu.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiği bildirildi. Putin'in ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Ukrayna'da akan kanın durması gerektiğinin altı çizildi. Gelişmeleri 'Rus işgali' olarak niteleyen Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkesinin savunmasını güçlendirme sözü verdi.

ABD'de 2. çeyrekte büyüme, yatırımlarda 2 yılın en ciddi artışının görülmesi ile, beklentileri aşarak yüzde 4.2 oldu. ABD Ticaret Bakanlığı gayrisafi yurtiçi hasılanın, 1. çeyrekteki daralmanın ve daha önceki yüzde 4'lük tahminin ardından yıllık bazda yüzde 4.2 yükseldiğini belirtti. Bloomberg anketine katılan 77 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 3.9 olmuştu. Şirket karları 4 yılın en hızlı artışını kaydetti.