Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, yenin Ocak’tan bu yana en düşük seviyeye gerilemesi ve Çin hizmet PMI’ının yükselmesi ile değerlenirken, gösterge endeks 2 haftanın en büyük rallisine ilerliyor.

Gelirinin yüzde 70’inden fazlasını yurtdışından elde eden Sony Corp., yüzde 2.5 prim yaptı. Hang Seng China Enterprises Endeksi, Hong Kong’ta yüzde 1.8 yükseldi. Yokogawa Electric Corp., JPMorgan Chase & Co. tarafından şirket notunun yükseltilmesinin ardından 2009’dan bu yana en dik artışı kaydetmeye hazırlanıyor. hina Mobile Ltd., China Daily’nin şirketin Apple Inc.’in iPhone 6 ürünü için ön siparişler aldığı haberi üzerine yüzde 3.3 prim yaptı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.5 yükseliş ile Hong Kong saati ile 11:48’de 148.66 puana gelerek 19 Ağustos’tan bu yana en büyük kazancı sağlamaya ilerliyor. Endeks, ABD ekonomisinin güçlendiği işaretleri ve Çin’de politika yapıcıların yeni önlemler açıklamasıyla Şubat ayındaki düşük seviyesinden dün itibarıyla yüzde 14 yükseliş kaydetti. Japonya’da Topix endeksi, yenin dolar karşısında 105.31 yen ile 10 Ocak’tan bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından bu yılki kayıplarını silmeye hazırlanıyor.

Sidney’de bulunan Rivkin Securities stratejistlerinden Timothy Radford, “ABD ekonomisinin güçlü olması, başta ihracatçılar olmak üzere Asya’ya olumlu etki ediyor. Japonya hisselerindeki ralli, yen zayıflamayı sürdürdüğü sürece devam edebilir. Son zamanda gelen verilerin hayal kırıklığı yaratması ile Çin ekonomisi ile ilgili endişeler sürüyor” diye konuştu.