Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, emtia üreticisi şirketlerin gerilemesinin ardından gösterge endeksin haftalık kazancı azaltması ile düşüşü 2. güne taşıyor.

Avustalya’nın en büyük altın üreticisi Newcrest Mining Ltd., altının gerilemesi ile yüzde 2.8 geriledi. Çin’in en büyük üçüncü demir cevheri üreticisi Fortescue Metals Group Ltd., Çin’de işlememiş madde fiyat endeksinin 5 yılın en düşüğüne gerilemesinin ardından yüzde 4 değer kaybına uğradı. Konut inşaatı şirketi Sekisui House Ltd., ilk yarı net gelirinin yükseldiği açıklaması ile Tokyo’da 1.9 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.6 gerileyerek Hong Kong saati ile 12:39’da 147.91 puan oldu. Endeks, Çin hizmet PMI’ı ve ABD imalat sanayi verisinin hızlanması ile 3 Eylül’de bir ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından gerileyerek haftayı yatay bir seyirle kapatmaya hazırlanıyor.

Singapur’da bulunan IG Ltd. piyasa stratejistlerinden Ryan Huang, “Son rallinin ardından kar satışları olduğunu görüyoruz. Yatırımcılar bugün açıklanacak ABD istihdam ve gelecek hafta açıklanacak Çin ihracat verisine odaklandılar” diye konuştu.