Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:51'de güncellendi)

ABD Hazine tahvilleri beklentilerin altında kalan tarım dışı istihdam verisinin ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımını öngörülen zamanda yapacağı yönündeki söylentiler artırması ile yükselirken, dolar geriledi. ABD hisseleri jeopolitik gerilimin azalması ile yükseliyor.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi New York saati ile 13:53'te yüzde 2 baz puan gerileyerek yüzde 2.43 oldu. Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek 2,001.96 oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi, 2 ayın en yükseğinden gerileyerek yüzde 0.4 düştü. Bloomberg Spot Dolar Endeksi 14 ayın yükseğinden yüzde 0.1 geriledi.

ABD'de tarım dışı istihdam, Ağustos'ta beklentinin altında kalarak 142,000 artarken, işsizlik azaldı. Fed tahvil alımlarını azaltırken, AMB dün beklenmedik şekilde gösterge faiz oranlarını düşürdü ve bir varlık alım planı açıkladı. AMB Başkanı Mario Draghi, en az 700 milyar euro (906 milyar dolar) tutarında destek sağlanacağı sinyali verdi. Ukrayna Başkanı Petro Poroşenko, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla yapılacak ateşkese yönelik görüşmelerle ilgili ‘tedbirli iyimserliğin’ sürdüğünü ifade etti.

Atlanta'da bulunan RidgeWorth Investments yatırım yöneticisi Alan Gayle konuya ilişkin " Bugünkü veri ekonominin toparlandığı yönündeki yorumları biraz zayıflattı. Faizleri bir süre daha yüksek tutmanın gerekliliğini ortaya koydu. Yellen'ın sıkılaşmadan ihtiyatlı bir biçimde uzaklaşma tezini de kuvvetlendirdi" şeklinde konuştu.

(21:51'de güncellendi)